Att bo i Västervik

Västervik är en kommun på stark frammarsch och full av möjligheter, men också nära till allt.

Att bo i Västervik ger dig tillgång till storslagen natur med hav, öar, båtar, fiske, skog och ängsmarker. Ta en turbåt ut bland skärgårdens 4500 oexploaterade öar, gå i land på någon av alla skärgårdsidyller med restauranger och aktiviteter året runt. Ta bilen eller motorcykeln inåt landet, på små fina ringlande grusvägar. Du kommer att hitta 60-tals idyller som du inte trodde fanns bevarade, förutom svamp och bär hem till frysen.

Att bo i Västervik bjuder också på omfattande shopping, såväl med många kedjevaruhus i stadens ytterområde, en centrumpuls med gallerior och affärer, många krogar, flera kvalitetsrestauranger, modern biograf, nattklubbar. Du hittar allt detta när du tar en strandpromenad runt vattnet i innerstaden. Det är en riktig puls på både shoppingen och nattlivet i Västervik, inte bara sommartid.

Det finns många skolor i Västervik, från förskola, lågstadieskola till gymnasium.

Västervik har ett stort utbud av välsorterade livsmedelsbutiker, det finns alltid någon bra affär nära din bostad.

Inflyttarservice (via Västervik kommun)

Läs mer om Västervik (på Västerviks turistbyrå)

https://www.vastervik.com/

https://www.vastervik.com/flytta-till-vastervik/

https://www.vastervik.com/inflyttartraffar/

Vid inflytt till bostad i Västervik

När du flyttar

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring (www.adressandring.se).

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta lägenhetsnumret i husets entré, på din ytterdörr, på ditt postfack eller i ditt kontrakt.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan. Läs mer om våra lediga bostäder i Västervik här!